Woon Werk Bonus

Een bonus van maximaal 500 euro voor wie wonen en werken in Amersfoort combineert. Dat is het voorstel dat ik vandaag heb gepresenteerd. Het doel is Amersfoort bereikbaarder te maken.De files worden steeds langer. Veel tijd gaat op aan het woon-werkverkeer. Niet fijn voor werknemers en ook niet voor werkgevers. En slecht voor het klimaat.

Door de eeuwen heen heeft Amersfoort altijd geprofiteerd van de centrale ligging en de bereikbaarheid. Die bereikbaarheid wordt echter steeds minder. Daarom heb ik een voorstel gedaan om de bereikbaarheid te verbeteren.

Mensen met een baan in de regio Amersfoort die in onze stad gaan wonen en mensen met een woning in Amersfoort die in de regio gaan werken, krijgen een bonus van 250 euro. Deze bonus wordt verrekend met de lokale belastingen. Een gezin kan zo 500 euro besparen als twee gezinsleden wonen en werken in Amersfoort combineren..

Als meer Amersfoortse bedrijven meer Amersfoorters in dienst hebben, neemt het verkeer dat de stad in en uit moet af. Dat is goed voor de bereikbaarheid en goed voor het klimaat.

Amersfoortse bedrijven hebben een extra lokkertje om personeel te werven en de huizenmarkt profiteert er ook van, want door de bonus en de betere bereikbaarheid wordt het iets aantrekkelijker om in Amersfoort te gaan wonen.

Ik verwacht natuurlijk niet dat de snelwegen leeglopen zodra mijn voorstel is aangenomen. Maar het voorstel is ook een middel voor de gemeente in gesprek te gaan met bedrijvenen ze te overtuigen dat zij ook stappen moeten zetten om hun werknemers zoveel mogelijk te verleiden in de buurt te gaan wonen.

Klik hier voor mijn initiatiefvoorstel

Roland Offereins © 2014