Nu investeren in bereikbaarheid van de stad

De economische recessie gaat iedereen treffen. Van Hoogevest is de eerste grote Amersfoortse werkgever die is omgevallen. Het is van groot belang de werkgelegenheid zo veel mogelijk op peil te houden in onze stad.Een geluk bij het ongeluk van de recessie is het rapport Van Ek dat twee weken geleden is gepubliceerd. Dit rapport, waartoe het college vorig jaar juni al opdracht heeft gegeven, geeft een visie op de economie van de stad en doet aanbevelingen ter verbetering van de economie.

Op een beter moment kon dit rapport niet komen. Het is zaak de aanbevelingen zo snel mogelijk op te pakken en uit te voeren.

Veruit de belangrijkste verbetering voor de economie van Amersfoort is volgens Van Ek het verbeteren van de bereikbaarheid van de Amersfoortse bedrijven.

In regionaal verband wordt gewerkt aan de ontlasting van knooppunt Hoevelaken. Helaas hebben oppositie en PvdA en Groenlinks al één van de mogelijke scenario’s afgewezen, nog voordat ze goed en wel zijn bestudeerd. Dat maakt de kans op een oplossing er niet groter op, maar waarschijnlijk is de regionale samenwerkingsorganisatie zo verstandig de scenario’s toch gewoon uit te werken.

Op gemeentelijk niveau heeft de coalitie beloofd om te werken aan verbetering van de bereikbaarheid van de westkant van Amersfoort. Daar moeten we nu vaart in zetten. Amersfoortse banen staan op het spel.

Roland Offereins © 2014