BPA opeens voor verruiming coffeeshopbeleid

Gerard van Vliet was altijd erg tegen coffeeshops in de stad. Dat was hij als CDA-er en, tot voor kort, ook als BPA-er. Gisteren bleek zijn mening 180 graden gedraaid.De BPA-er stelde voor om ondernemers die een coffeeshop willen beginnen op een plek waar volgens de regels geen horeca mag zitten, altijd een ontheffing te verlenen.

Die mogelijkheid is enige tijd geleden in het leven geroepen om coffeeshops die op ongewenste plekken zitten, gemakkelijker te kunnen verplaatsen. Zo zit Alem aan de Schimmelpenninckstraat direct tegenover een school.

Van Vliet, die in het verleden coffeeshops liever zag gaan dan komen, wil dat die uitzonderingsmogelijkheid ook gaat gelden voor nieuwe coffeeshops.

Gelukkig bleek hij gisterenavond de enige die dat een goed idee vond.

Roland Offereins © 2014