Fractievoorzitters

Vandaag is onze fractievoorzitter Gert Boeve benoemd tot wethouder. hij volgt Mirjam van ’t Veld op die onlangs in Maarssen aan de slag is gegaan als burgemeester.Ondanks vier blanco stemmen en vier stemmen op mij, bleek de gemeenteraad tevreden met de voordracht van Boeve. Zelf heb ik uiteraard ook op Gert gestemd; die vier stemmen op mij zijn een geronseld door Kees Kraanen van de BPA, die kennelijk een oogje op me heeft.

Door het vertek van Gert uit de fractie is Wim van Bekkum eindelijk volwaardig raadslid. Hij was tot nu toe buitengewoon raadslid voor het CDA. die plek wordt vanaf nu ingenomen door Ingeborg Oostlander.

De fractie heeft mij benoemd tot fractievoorzitter. Met dat vertrouwen ben ik zeer blij en ik ben er trots op deze rol de komende 18 maanden te mogen vervullen.

Verwacht geen grote koerswijzigingen. Het CDA is zeer tevreden met de gemaakte afspraken in het collegeprogramma en blijft hard werken aan de uitvoering daarvan. Dat geldt natuurlijk ook voor de doelen uit ons eigen verkiezingsprogramma.

Gert en ik waren gisteren in de raadzaal niet de enigen die fractievoorzitter van het CDA zijn geweest. Maarliefst 6 (oud) fractievoorzitters waren bij de installatie van Boeve aanwezig.

Op de tribune zaten Mirjam van ’t Veld en Jankees Salverda, inmiddels wethouder in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ook Guus van Garderen, onze vice-fractievoorzitter, is kort interim-fractievoorzitter geweest.

Tenslotte is BPA-er Gerard van Vliet in 2002 de fractievoorzitter van het CDA geweest. Hij is een beetje de weg kwijt, maar daar vertel ik morgen meer over.

Roland Offereins © 2014