PvdA laat binnenstad bloeden voor eigen plan

Als het aan de PvdA ligt moet het busvervoer in Amersfoort gratis worden. Door de parkeertarieven met 50% te verhogen denken de sociaaldemocraten de kosten te dekken.Eerst de Bosbelasting en dan nu de busbelasting. Het geheugen van de PvdA is wel erg kort. Al jaren moet er geld bij als het om parkeren gaat. Het rekenkameronderzoek dat – op initiatief van CDA èn PvdA – is gedaan naar het parkeerbeleid, heeft duidelijk gemaakt dat keer op keer de opbrengsten tegenvallen.

Nu het net een beetje beter gaat met het parkeerbeleid legt de PvdA er met de voorgestelde tariefstijging een flinke bom onder. De binnenstad verliest hierdoor veel klanten.

Wie veel of grote aankopen wil doen wijkt dan liever uit naar Utrecht of Hilversum. Voor kleinere boodschappen ga je dan wel met de auto naar Emiclaer of – straks – naar winkelcentrum Vathorst.

Gevolg is dat de parkeergarages vaker leeg zullen staan. Dat betekent verlies aan inkomsten en dus valt de financiele drager weg onder het PvdA plan.

De PvdA wil maar niet begrijpen dat mensen die met de auto gaan dat niet doen uit kostenoverwegingen, maar vanwege het comfort en de flexibiliteit die de auto biedt. Verbeter het busnet door het beter af te stemmen op de wensen van de reizigers. Daar bereik je veel meer mee dan autobezoekers uit je centrum te jagen.

Roland Offereins © 2014