Van Vliet beëindigt toch deel raadswerk

Gerard van Vliet (BPA) stopt met zijn werkzaamheden als lid van de selectiecommissie van de accountantscontrole.Op deze plek schreef ik eerder over de veelvuldige afwezigheid van Vliet. In het AD van 26 september ontkende hij nog geregeld verstek te laten gaan, maar bij de selectiecommissie is hij er nooit. Afgelopen woensdag was hij er ook weer niet, maar had hij zich wel afgemeld. Definitief, want in een mailtje geeft hij aan voorrang te geven aan zakelijke beslommeringen boven zijn raadswerk in de commissie.

De gemeenteraad heeft geen gelegenheid meer om een vervanger voor Van Vliet te benoemen. Daarmee verliest de oppositie dus haar enige stem in de openbare aanbesteding voor een nieuwe accountant voor de komende 5 jaar.

Wat ik daar van vind, schreef ik de vorige keer al en de reacties op mijn column, waaronder twee van BPA-ers, waren uitsluitend instemmend. BPA fractievoorzitter Van Wegen vond echter dat ik de integriteitsregels had geschonden door mijn mening direct hier op te schrijven. Ik had Gerard en hemzelf eerst op de hoogte moeten brengen. Hij schreef een brief op poten naar de burgemeester.

Gek genoeg moest ik dat uit de krant vernemen. Daarmee schendt Van Wegen die regels dus zèlf, volgens zijn eigen interpretatie. Die regels gelden overigens alleen wanneer je vermoedt dat een raadslid de wet overtreed of ongeoorloofd gedrag vertoont; niet wanneer je vindt dat een ander zijn raadswerk verwaarloost.

Van Wegen kan zich beter druk maken over het functioneren van Van Vliet en zijn eigen rol als oppositieleider. En dat vind ik niet alleen!

Roland Offereins © 2014