Eerlijke politiek volgens de BPA

Veel mensen klagen over politici omdat zij gedane beloftes vaak breken. De BPA zegt steeds ‘niet rechts, niet links, gewoon eerlijk’ te zijn. Wat de mannen van de BPA daarmee bedoelen blijkt al binnen twee dagen na de verkiezingen.Vandaag vertelt BPA-leider Van Wegen in het AD/AC ‘collegedeelname niet uit te sluiten’.

Hoe eerlijk die opmerking is, blijkt op het weblog van het net gekozen raadsid voor de BPA, Ruud Schulten. Die maakte bekend dat in de eerste fractievergadering van de BPA besloten is dat ‘de BPA ondanks de drie zetels winst niet aanschuift aan de onderhandelingstafel over het nieuw te vormen college’.

Zo’n leugen is inderdaad niet links of rechts, maar zeker ook niet eerlijk. Maar misschien is het voor de BPA wel gewoon.

Naschrift: Oorspronkelijk luidde de titel van deze bijdrage: ‘Eerlijke politiek volgens Van Wegen’. Uit de later toegevoegde aanvulling aan de column van Schulten blijkt, dat hij degene is geweest die onjuiste informatie heeft verstrekt. Vandaar de aanpassing.

Roland Offereins © 2014