Lastige formatie na uitslag met kleine verschillen

De uitslag van de raadsverkiezingen is teleurstellend voor het CDA. Een zetel verlies past in de landelijke trend, maar doet geen recht aan de inzet van de vrijwilligers, de fractie en onze wethouder. Maar dat is geen reden om zuur te zijn.
Allereerst: kiezers, hartelijk bedankt voor jullie stem en vertrouwen. Ook met een zetel minder werkt het CDA onverminderd verder aan een beter Amersfoort. 


Als lokale afdeling profiteer je van gunstige landelijke peilingen, zoals GroenLinks en D66 nu doen, maar daar hoort ook een terugval bij slechte landelijke resultaten bij. Daar hebben PvdA, CDA en SP nu last van.

De Amersfoortse kiezers hebben het winnaar BPA niet gemakkelijk gemaakt. De raad bestaat vanaf volgende week uit 9 partijen: 1 zetel voor Trots op nederland, 2 voor de SP, 3 voor de ChristenUnie, 4 voor het CDA, 5 voor Groenlinks en D66, 6 voor PvdA en VVD en 7 voor de BPA.

Er is dus altijd minimaal een 4-partijencoalitie nodig. Als je dan realiseert dat BPA en PvdA momenteel water en vuur zijn, dan ligt er een lastige formatietaak voor de BPA.

2 Comments

  1. hoezo? PvdA is de grootste verliezer lijkt me gepast dat die even in hun hok kruipen!

Comments are closed.

Roland Offereins © 2014