Je krijgt in Amersfoort meer, voor minder geld.

Gisteren was het slotdebat van de lijsttrekkers in de Joriskerk. Daar kreeg ik de vraag op welk behaald resultaat ik het meest trots ben.

Natuurlijk ben ik blij dat dankzij de inzet van het CDA de coffeeshops bij scholen na jaren van strijd eindelijk verdwijnen aan het eind van dit jaar.

Ik vind het heel goed dat bij de gemeente het besef is doorgedrongen dat welzijn niet alleen door gemeentelijk beleid tot stand komt, maar dat vooral mensen zelf, via verenigingen, buurtcontacten, sportclubs of kerken en moskeeën bijdragen aan hun eigen welzijn en dat van een ander.

Maar ik ben vooral trots dat Amersfoorters zèlf hun stad steeds meer zijn gaan waarderen.

Op veel gebieden is Amersfoort een betere stad dan vier jaar geleden. Dat vindt niet alleen het CDA, maar de meeste Amersfoorters ook.

Zij geven Amersfoort een 7,5. Er zijn maar weinig gemeenten die zo hoog scoren. Dat cijfer was een aantal jaren geleden nog een stuk lager.

En toch heeft het die Amersfoorter niet meer gekost! De belastingen zijn de afgelopen jaren, op aandringen van het CDA, steevast omlaag gegaan.

Stond Amersfoort 8 jaar geleden nog in de top 10 van duurste steden; nu is Amersfoort één van de gemeenten met de laagste lokale lasten.

De Elsevier van afgelopen week bevestigt dit beeld. Amersfoort scoort erg goed op zowel prestaties als op lage belastingen. Amersfoort staat in de top 10 van snelste dalers van Nederland. Bovendien scoort Amersfoort in de hoogste categorie van beleidsprestaties.

Je krijgt in Amersfoort dus meer, voor minder geld.

Maar dat is voor het CDA geen reden om rustig achterover te leunen. Zeker nu, vinden wij dat de gemeente de economische crisis niet erger moet maken.

En daarom kiest het CDA er ook de komende jaren weer voor om de belastingen gelijk te houden, of waar mogelijk te verlagen, zodat mensen niet dubbel getroffen worden.


En natuurlijk gaat het CDA weer hard aan de slag om over vier jaar weer zo’n fantastisch rapport te krijgen. Hoe we dat doen?  Klik hier

Roland Offereins © 2014