Onbedoelde steun van SP in mijn buurt

Op een lantaarnpaal tegenover mijn huis heeft de SP (illegaal) een sandwichbord bevestigd. Op dit bord ageren de socialisten tegen sloop van verouderde woningen. De SP heeft liever renovatie. SP bedankt!

Ik heb even overwogen deze illegale campagne affiches te verwijderen, maar eigenlijk is het prachtig dat ze hier hangen. Het buurtje waarin ik woon is in 2008 opgeleverd, nadat de flats op deze locatie gesloopt zijn. Hier wonen dus allemaal mensen dankzij de praktijk waartegen de SP campagne voert.

Op het buurtfeest deze zomer waren behalve de nieuwe bewoners, ook de mensen uitgenodigd die direct om het nieuwe buurtje heen wonen. In een gesprek dat ik had met hen bleek al gauw dat zij allemaal van mening zijn dat de wijk dankzij de nieuwbouw enorm vooruit is gegaan.

Ook de voormalige bewoners van ons buurtje, die een nieuw appartement bewonen in een nabijgelegen complex, zijn uitermate tevreden over hun veel betere woning.

Allen die betrokken zijn bij de sloop en nieuwbouw: oude bewoners, omwonenden en nieuwe bewoners, zijn gelukkig met de nieuwe situatie. Als deze mensen de SP affiche lezen en hoofdschuddend weer opkijken, zien ze direct de grote CDA poster achter mijn raam.

Misschien moet ik er nog bijschrijven dat de stadsvernieuwing mede te danken is aan het CDA …

2 Comments

Comments are closed.

Roland Offereins © 2014