Oppositie met mond vol tanden

Het verantwoordingsdebat over de afgelopen jaar liep uit op een beschamende vertoning. De drie oppositiepartijen SP, Jouw Amersfoort en BPA hadden vrijwel niets in te brengen.

Begrijpelijk, want het gaat in Amersfoort heel goed. Natuurlijk is er de afgelopen jaren wel eens iets fout gegaan. Maar er is ook veel bereikt. Gelukkig herkennen de Amersfoorters dat ook. Inwoners zijn steeds tevredener over de stad. Scoorde Amersfoort in 1997 nog een 6,7, nu krijgt Amersfoort een 7,5 van haar inwoners.

En dat, terwijl de belastingen in Amersfoort al jaren dalen. Was Amersfoort zes jaar geleden nog een dure stad, tegenwoordig hoort Amersfoort bij de gemeentes met de laagste belastingen van het land.

Je krijgt als inwoner van Amersfoort dus meer voor minder geld.
Daar word je als oppositiepartij natuurlijk wel even stil van. Dat bleek gisterenavond tijdens het verantwoordingsdebat (zie: http://bit.ly/bTlSp7) . SP en Jouw Amersfoort hadden helemaal niets te melden en Van Vliet van de BPA liet het bij twee opmerkingen.

Een flauwe woordspeling waarbij hij de indruk wekte zijn Nederlands niet te beheersen en wat gezeur over een bedragje van 250.000 euro (let wel: de begroting in vier jaar is bijna 2 miljard euro). Dat geldbedrag had Amersfoort overigens ontvangen.

Opvallend dat Van Vliet weer de honneurs waarnam voor fractievoorzitter Van Wegen, terwijl de BPA leider er wel gewoon was. Al jaren laat van Wegen de grotere debatten aan zich voorbij gaan. Ook tijdens de debatten in deze verkiezingscampagne zie je Van Wegen nooit.

Ik zou graag met hem de degens kruisen, maar krijg daar maar niet de kans voor. Ik zou hem bijvoorbeeld graag willen bevragen over de leugen die de BPA her en der verspreidt over grondaankopen in Vathorst-West. Volgens Van Wegens partij heeft de gemeente daar 10 miljoen euro verspild.

Dat is volslagen onzin, de gemeente heeft daar geen cent te veel uitgegeven. Ik heb de partij al eens gevraagd die beschuldiging hard te maken. Tot nu toe negeert de BPA mijn oproep, maar in een debat zal dat niet lukken.

Jammer, en natuurlijk een beetje laf. Maar eigenlijk geen verrassing.

3 Comments

  1. Ook de SP is van mening dat er wel het één en ander mis was met de grond aankoop in Vathorst West. Of er 10 miljoen is verloren dat weet ik niet, maar dat er wat mis is en dat het Amersfoort wat gekost heeft is wel duidelijk.
    Zie ook het videoverslag van de raadsvergadering van 13/1/2009. http://amersfoort.raadsinformatie.nl/?Commissie=498&Vergadering=7698

    Wat niet wegneemt dat ik ook graag de heer Van Wegen in een Debat zou willen spreken.

    Geert Groeneveld SP Amersfoort

  2. onzin ! rituele dansen opvoeren en halleluja roepen dat is waar wij al op rekenden en waar de coalitie zo goed in is. Net als elk jaar de algemene beschouwingen, zelfde laken en pak. De teksten worden voorgelezen. En Hans die al jaren de grote debatten aan zich voorbij laat trekken ???? omdat hij 2 keer is vervangen de afgelopen 2 jaar? bij laatste verkiezingsdebat door Raphael en bij begroting door Gerard van Vliet, ga je mond spoelen !

Comments are closed.

Roland Offereins © 2014