Bij de Amersfoortse VVD is alles anders

VVD raadslid Van der Borch tot Verwolde pleitte gisteren voor een discussie over de energieprestaties in Vathorst. Hij vindt dat de gemeente ambitieus moet zijn als het gaat om de hoeveelheid duurzame energie die in Vathorst gebruikt gaat worden.Vorig jaar lanceerde VVD fractievoorzitter Luchtenveld een plan om het armoedebeleid volledig in stand te kunnen houden. De rijksbezuinigingen worden op voorstel van de VVD gecompenseerd door het OZB tarief extra te verhogen.

Wie de achtergrond van Van der Borch tot Verwolde en Luchtenveld kent, begrijpt hun buitengewone betrokkenheid bij beide onderwerpen, maar het blijft bijzonder: waar vind je een VVD afdeling die pleit voor strengere milieunormen en voor een belastingverhoging om het sociale beleid in stand te houden?

Roland Offereins © 2014