Hemus (2)

Vandaag ontving ik van het college een brief over de locatiestudie voor roeivereniging Hemus. Eerder zette ik al mijn vraagtekens bij de notitie die hierover is geschreven (zie mijn bijdrage van 6 februari). In deze notitie valt te lezen dat de favoriete vestigingsplaats van Hemus (de MOB locatie) zou zijn afgevallen. Nu schrijft het college dat, na een schriftelijke reactie van de roeivereniging, de MOB locatie toch verder onderzocht zal worden.

Het college voelde nattigheid. Terecht, want uit informele gesprekken met collega’s van andere partijen is me duidelijk dat met de notitie gehakt zou worden gemaakt. Deze draai van het college is mooi voor Hemus en ik ben er óók erg blij mee. Maar ik begrijp er niets van.

Hemus is steeds betrokken geweest in het voortraject en werd met de genoemde notitie zeer onaangenaam verrast. Na één brief van de roeiclub worden de voorgenomen beslissingen van het college weer teruggedraaid. Als het college nou voor het schrijven van de notitie met Hemus zou hebben gesproken dan was deze absurde gang van zaken niet nodig geweest.

Gelukkig kan ik de verantwoordelijk wethouder er maandag over aan de tand voelen. Voorlopig wordt mijn lijstje met vragen over dit onderwerp alleen maar langer!

Roland Offereins © 2014