Dansen in de stad

Vandaag zijn we weer een flinke stap dichterbij een disco in de binnenstad van Amersfoort gekomen. Tijdens de commissievergadering waar dit onderwerp op de agenda stond bleek een ruime meerderheid voor te zullen stemmen. Ik word daar vrolijk van. Mij zul je niet vaak in een disco aantreffen; ik ben niet zo’n danser, maar een stad van de omvang van Amersfoort hoort gewoon een disco in haar binnenstad te hebben.

Het meest opvallende van de avond was echter niet de steun van de meerderheid van de raad op dit punt, maar de bekentenis van de stichting 3BA die namens de omwonenden aangaf zich slechts serieus genomen te voelen als werd afgezien van de disco op die locatie.

Zo werkt het natuurlijk niet, stel nu dat de discominnende jeugd gezegd zou hebben dat ze zich pas serieus genomen zou voelen als die disco er wel komt; hoe zouden we dan beide groepen serieus kunnen nemen?

Het is hopelijk niet representatief, maar ik heb een 3BA-er tijdens een bijeenkomst horen zeggen dat zij in de binnenstad was komen wonen vanwege de rust. Ik mag graag een discussie aangaan, maar ook voor mij houdt het een keertje op.

Roland Offereins © 2014