Ismail

Voordat ik gemeenteraadslid werd, heb ik in het bestuur van het CDA Amersfoort gezeten. Destijds was Ismail onze penningmeester. Ismail is een toegewijd moslim en voor velen die niets van onze partij begrijpen is dat een vreemde situatie.Voor hem was het echter een vanzelfsprekende zaak. Hij heeft zijn penningmeesterschap moeten beeindigen omdat zijn werk hem te veel tijd was gaan kosten. Ismail is directeur van een aantal islamitische scholen in het land en een van die scholen stond in Uden.

Toen ik gisterenavond thuiskwam zag ik hem in een herhaling van NOVA naast Balkenende staan. Hij liet de premier de resten van de tot de grond afgebrande school zien.

Verschrikkelijke beelden en Ismail maakte ook tijdens het gesprek in de studio om begrijpelijke redenen een nog erg aangeslagen indruk. Woorden schieten tekort en het wrange is wel dat degenen die deze verschrikkelijke daad op zijn geweten hebben waarschijnlijk het doel hebben het moslimfundamentalisme een halt toe te roepen.

Ismail kennende ben ik er van overtuigd dat zijn scholen juist een grote bijdrage leveren aan de integratie van de allochtone moslims in Nederland. Zijn werk proberen te stoppen zal dus juist een averechts effect hebben. Maar dat zal de eencelligen die deze laffe daad op hun geweten hebben wel niet duidelijk te maken zijn.

Roland Offereins © 2014