Avondje stappen (3)

Vandaag ontving ik een reactie op de brief die wij drie weken geleden aan het college van B&W stuurden naar aanleiding van belevenissen tijdens een avondje stappen (Zie mijn bijdrage van 29 september). In de brief bevestigt het college dat er in eerste instantie geen onderzoek is gestart omdat het slachtoffer geen aangifte wilde doen, maar ook dat onze brief er mede voor gezorgd heeft dat alsnog op deze zaak verder gerechercheerd wordt.

Omdat, zoals in de brief gemeld wordt, aanpak van geweld een speerpunt in het beleid van onze politie is, en zeker in onze binnenstad, wordt onze mening dat hier een inschattingsfout is gemaakt, dus bevestigd.

Interessant is het natuurlijk om te weten hoe zo’n fout tot stand is gekomen, maar dat zullen we wel nooit weten. Waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt, zullen we maar zeggen.

Roland Offereins © 2014