Alem verdacht van betrokkenheid bij drugspartij

Deze week was te lezen in het AD en op RTV Utrecht dat coffeeshop Alem mogelijk betrokken is bij een grote partij drugs die vorige week door de politie is buitgemaakt.

De regels voor coffeeshops zijn glashelder, als een eigenaar van een coffeeshop een strafblad heeft, moet de coffeeshop meteen dicht. Alem, gevestigd tegenover de Sint Jorisschool in de Schimmelpenninckstraat, moet dit jaar sowieso de deuren sluiten.

Vanaf 2011 mogen coffeeshops niet meer in de buurt van scholen staan. Het CDA vecht daar al 6 jaar voor, nu gaat het eindelijk gebeuren.

Als Alem inderdaad betrokken blijkt, dan is dat niet verbazingwekkend. De coffeeshop is nog niet eerder betrapt op illegale praktijken. Maar nu de coffeeshop toch dicht moet, is het niet ondenkbaar wanneer de eigenaar nog snel even een grote klapper wil maken.

Daarom roep ik de burgemeester om de coffeeshops die binnenkort sluiten extra goed in de gaten te houden.

Klik hier voor de schriftelijke vragen die ik hierover aan de burgemeester heb gesteld.

9 Comments

 1. Nou is het natuurlijk logisch dat zo’n koffieshop gewoon niet te rechtvaardigen is, zeker vanwege zijn locatie.

  Heb alleen een beetje moeite met de regel
  “Maar nu de coffeeshop toch dicht moet, is het niet ondenkbaar wanneer de eigenaar nog snel even een grote klapper wil maken.”
  Voelt een beetje als een gemene steek onder water.

  Heb trouwens een tijd in de Schimmelpennickstraat gewoond en waar ik persoonlijk het meeste last van had, is dat het bestemmingsverkeer daar erg hard en asociaal rijdt. Kon nog wel een drempel bij, zeker halverwege de straat in die flauwe bocht.

 2. @Jordy

  Dat was niet bedoeld als gemene steek onder water.

  Coffeeshops mogen slechts 500gr in hun bezit hebben. Dat is vanuit bedrijfseconomisch perspectief een onhandig kleine voorraad.

  Een belangrijke reden voor coffeeshops om zich aan die regels te houden is dat je je coffeeshop kunt sluiten wanneer je de regels overtreedt.

  Als je toch al weet dat je dicht moet, valt er dus een reden weg om je aan de regels te houden.

 3. Roland, een weinig fraaie verdachtmaking aan het adres van de eigenaar van Alem. Inclusief jouw onderbouwing: “Als je toch al weet dat je dicht moet, valt er dus een reden weg om je aan de regels te houden.” Getuigt van een aparte levenshouding, stel ik vast: “Als je weet dat je toch niet gecontroleerd wordt, valt er een reden weg om een kaartje te kopen.” “Als je weet dat er geen flitspaal staat, valt er een reden weg om voor rood te stoppen.” Moet ik nu denken: “zo de waard is vertrouwt hij z’n gasten” of sla ik de plank mis?
  Groet, Edwin.

 4. Edwin,

  Als ik jouw redenering volg kunnen we politie en justitie wel afschaffen. Het is een feit dat de pakkans en de straf effect hebben op de overweging wel of geen overtreding te begaan. Ga maar eens bij een kruising met flitspalen staan en tel de auto’s maar eens die vlak voor de paal afremmen om met de verplichte maximum snelheid te passeren en vervolgens weer op te trekken.
  Het getuigt van struisvogelmentaliteit om daar je ogen voor te sluiten, zoals jij blijkbaar doet.

 5. jullie zijn allemaal gek joh, gezeik over coffeeshops altijd, t is toch gewoon zo dat op t moment dat je die dingen gaat sluiten we alleen maar meer overlast op straat krijgen, en illegale hand praktijken!!!
  en over die school….die school is veel later daar gekomen dan de alem, dus lijkt t mij erg hypocriet om deze regel voor deze de CS in werking te laten stellen…!!!

 6. en weet je wat het erge is meneer Roland Offereins, dat er van die mensen zoals u zijn van de oude stempel, die van kleine dingen waarvan de problemen ook nog eens veel meer in andere grotere steden liggen! Kijk er zijn veel meer mensen van normale stand hier in nl, dan van die knakenjagende hypocriete machtsgeile mensen zoals u, al met al u en de rest van uw soort, zullen alleen maar meer criminaliteit en problemen in deze stad brengen, werkelijkwaar als u uw ogen zou open zou u nog te blind zijn om het echte leven te zien!!!

 7. Dag Roland ,
  Blij verrast was ik toen ik zondagavond bij thuiskomst de auto makkelijk in de straat kon parkeren . Nog beter werd het toen bleek dat dat kwam omdat Alem gesloten was en dat het daarom zo rustig was in de buurt .Na wat speuren op internet is me veel duidelijk geworden , en hierbij wil ik je hartelijk danken voor de vastberadenheid en het werk dat er verricht is voor de schimmelpenninckbuurt wat betreft Alem , want van de burgermeester hoeven we niets te verwachten .
  Met hartelijke groet , ellis

Comments are closed.

Roland Offereins © 2014